Naujienos

Atgal

Šiaulių „Aušros“ muziejus dalyvavo Šiaulių knygų mugėje

2021-11-20

2021 m. lapkričio 20 d. Šiaulių „Aušros“ muziejus dalyvavo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuojamoje Šiaulių knygų mugėje

Beveik šimtmetį skaičiuojantis „Aušros“ muziejus kasmet pristato naujus leidinius, aktualius ne tik muziejininkų bendruomenei, bet ir besidomintiems fotografija, istorija, menu ir kitomis temomis.

Šiauliečiai ir miesto svečiai susipažinti su muziejaus leidiniais turėjo galimybę šeštojoje Šiaulių knygų mugėje. Leidykloms skirtoje salėje muziejus supažindino su naujausiais leidiniais, anksčiau išleistomis knygomis bei siūlė įsigyti suvenyrų.

Šiemet minint 120-ąsias šiauliečio dailininko, grafiko, pedagogo, kraštotyrininko Gerardo Bagdonavičiaus gimimo metines, ypatingas dėmesys buvo skiriamas naujausiam muziejaus leidiniui – „Dingęs litvakų pasaulis dailininko Gerardo Badonavičiaus (1901–1986) piešiniuose“. Kataloge pristatomi dailininko piešiniai, kuriuose atsispindi Lietuvos žydų gyvenamoji aplinka, jų kultūrinis ir religinis gyvenimas.

Daugiau informacijos apie muziejaus leidinius skaitykite elektroninėje muziejaus leidinių parduotuvėje – www.shop.ausrosmuziejus.lt.