Naujienos

Atgal

Atsinaujinusi edukacija Chaimo Frenkelio viloje „Košerinio maisto paslaptys“

2024-04-10

Košerinio maisto paslaptys

Šalom!

Įdomių istorijų ir gero maisto mylėtojus kviečiame į išskirtinę edukaciją apie žydišką virtuvę ir jos tradicijas.

Susirinkusiems gidė papasakos žydiškos virtuvės istoriją, apie jos išskirtinumą, svarbiausias žydų kalendorines šventes. Sužinosite, kas yra košerinis maistas, kokios taisyklės apie mitybą yra nurodytos Toroje. Išsiaiškinsime, kuo žydų patiekalai skiriasi nuo lietuviškų, o gal visgi yra labai panašūs?

Žydų virtuvė – viena įdomiausių ir, ko gero, labiausiai mitais ir legendomis apipintų temų ir remiasi laiko patikrintais, jau tris tūkstančius metų skaičiuojančiais kašruto principais. Pasak žydų religinių priesakų, maistas yra svarbus ne tik mūsų kūno sveikatai, tačiau ir dvasinei būsenai. Griežtų taisyklių taikymas košerinėje virtuvėje nėra atsitiktinis – tai yra taisyklingo maitinimosi pagrindas ir rūpinimasis savo sveikata. Nūdienoje maisto pasirinkimas, jo derinimas yra ne tik įdomi, bet ir aktuali, naudinga tema, todėl kviečiame paragauti žydiškos virtuvės patiekalų ir susipažinti su košerinės mitybos ypatumais.

Edukacijos metu bus tiekiami šie tradiciniai žydų virtuvės patiekalai:

-Foršmakas (silkės kapotinis).
-Vištienos sultinys su kukuliu iš macų (maca kneidl).
-Saldus jautienos troškinys su džiovintomis slyvomis (floimen tsimmes).
-Sausainiai su aguonomis (hamantašen).
Galimas ir vegetariškas pasirinkimas (būtina nurodyti registracijos metu).
Edukacinio užsiėmimo metu dalyviai bus vaišinami pasirinktu gėrimu (pasirinkti registracijos metu).

Skirta 8–12 klasių moksleiviams ir suaugusiesiems.
Grupė – 10-25 žmonių.
Edukacinio užsiėmimo kaina – 20 Eur asmeniui. Nuolaidos netaikomos.
Edukacinę programą galima užsisakyti ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas. 

Vieta: Chaimo Frenkelio vila, Vilniaus g. 74, Šiauliai.
Registracija tel. (8 41) 52 43 89.



Fot. E. Tamošiūnas